Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, 19 decembrie, cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a prezidat luni, 19 decembrie 2022, reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social de la Palatul Victoria.

Persoanele care au participat la acest eveniment au analizat propunerile care vizează definirea sectoarelor de negociere colectivă și acordarea unor oportunități fiscale privind salarizarea. Cu acest prilej, reprezentanții Guvernului României și reprezentanții partenerilor sociali au convenit să continue dezbaterile la nivel tehnic, pe baza propunerilor formulate.

În acest sens, următoarea întâlnire va avea loc marți, 20 decembrie 2022, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru definirea sectoarelor de negociere colectivă, în timp ce la nivelul Ministerului de Finanțe vor avea loc, în perioada următoare, discuții privind măsuri fiscale în domeniul salarizării.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, cu preşedintele Parlamentului European

Tot luni, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a venit în România pentru a discuta cu Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu. De la ora 18:00, preşedinta Parlamentului European se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La şedinţa Parlamentului României vor lua cuvântul şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul României, Nicolae Ciucă. Vor fi invitaţi membrii Guvernului, europarlamentarii români şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Marţi, 20 decembrie 2022, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului „Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

„Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile”, a transmis Universitatea din București.