Așadar, liderul liberal a precizat că a considerat că eliminarea pragului pentru abuzul în serviciu drept cea mai bună opţiune.

„Pragul pentru abuz în serviciu a fost stabilit prin proiectul aprobat la nivelul Guvernului. A fost o decizie pe care am luat-o şi susţinut-o şi am considerat că e cea mai bună opţiune pe care putem să o abordăm în continuare şi să susţinem proiectul iniţial”, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei BPN.

Nicolae Ciucă spune că problemele din Justiție trebuie rezolvate

De asemenea, premierul a subliniat că PNL a susţinut şi susţine în continuare că toate problemele din Justiţie trebuie să fie rezolvate.

„Eu am cerut ca proiectul pe care noi l-am înaintat să fie supus aprobării. Ştiţi bine că au exista discuţii legate de o decizie a CCR în care se solicita acel prag.

Au fost discuţii şi vă pot confirma că la nivelul discuţiilor PNL a susţinut şi susţine în continuare că toate problemele din Justiţie să fie rezolvate aşa cum ni le-am asumat. Lucru care de altfel s-a şi întâmplat. Toate proiectele pe Justiţie asumate la nivelul guvernării, inclusiv cele privind ridicarea MCV au fost derulate şi aplicate aşa cum au fost asumate”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat proiectul de lege prin care se elimină pragul pentru abuzul în serviciu

Amintim că reacția premierului a venit după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, cu 191 voturi pentru, 66 împotrivă şi 12 abţineri, proiectul de lege de modificare a Codului Penal prin care se elimină pragul pentru abuzul în serviciu.

De asemenea, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a acuzat Opoziţia că nu a fost în stare să adopte aceste Coduri Penale.

„Peste ani de zile, ceea ce va rămâne nu sunt declaraţiile, trotinetele, cablurile şi boxele dumneavoastră, ci sunt legile adoptate de această coaliţie”, a spus Cătălin Predoiu.

Nicolae Ciucă a oferit mai multe informații în ședința BPN

Amintim că premierul a oferit mai multe informații în ședința BPN. Acesta a venit și cu vești bune pentru fermieri și a explicat că ar putea fi acordat un al doilea sprijin.

„Comisia Europeană are în analiză un al doilea sprijin pentru fermierii afectați de tranzitul cerealelor ucrainene. Vorbim atât de fermierii din România, cât și state precum Polonia, Bulgaria.

Noul sprijin pentru fermieri este consecința presiunii venite din partea șefilor de stat și de guverne, care au insistat pe necesitatea ca ajutorul din partea UE să fie unul mai consistent având în vedere pierderile generate pe piața cerealelor din statele Europei de Est.

În cazul României, acest ajutor suplimentar a fost stabilit în urma discuției personale dintre președintele Klaus Iohannis și șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen”, a declarat Nicolae Ciucă în ședința BPN.