Nicolae Ciucă a transmis o serie de informații cheie într-un interviu acordat A7tv. Liderul PNL a subliniat că nu se vor introduce taxe noi. El a menționat că va fi respectat angajamentul luat de a nu implementa taxe suplimentare.

Nicolae Ciucă a precizat că a fost stabilit obiectivul de investiții pentru anul 2024 la suma de 124 de miliarde de lei. În opinia sa, la baza acestei hotărâri a stat ideea că investițiile atrag capital și susțin creșterea economică.

Creșterea salariilor profesorilor

„Pe deoparte am avut un angajament cu personalul didactic si nedidactic si dincolo de creșterea de 30% din luna iunie-iulie, ne-am propus ca anul următor sa avem încă o creștere de 20%”, a anunțat acesta.

El a precizat că bugetul alocat acestui obiectiv este deja planificat.

Președintele Senatului și liderul PNL a declarat joi că proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2024 trebuie să fie supus dezbaterii și adoptat în cadrul Parlamentului până la sărbătoarea Crăciunului.

Legea Bugetului va fi gata până de Crăciun

Nicolae Ciucă a declarat joi că proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2024 trebuie să fie supus dezbaterii și adoptat în cadrul Parlamentului până la sărbătoarea Crăciunului.

Ciucă a menționat că împreună cu colegii săi și cu premierul, au revizuit încă o dată detaliile și cifrele bugetului. Acesta a spus că în curând va începe ședința de guvern pentru a aproba bugetul. El va fi trimis către Parlament, iar a doua zi va fi organizată o întâlnire a Birourilor permanente reunite.

De asemenea, a menționat că începând de săptămâna viitoare vor intra în Parlament pentru dezbaterea privind bugetul și că obiectivul este să aibă bugetul pentru anul 2024 aprobat până la Sfânta Sărbătoare a Crăciunului.

Promisiunile lui Nicolae Ciucă pentru diaspora

Nicolae Ciucă a vorbit și despre românii din diaspora. El a spus că cea mai mare dorință este ca românii plecați în afara granițelor să se întoarcă acasă. Liderul PNL a susținut că mulți dintre aceștia sunt cu gândul la întoarcerea în țară.

„Dar se vor întoarce când vor avea servicii publice așa cum au fost obișnuiți”, a comentat acesta.

Nicolae Ciucă a precizat că românii din diaspora au trimis în țară o sumă similară cu aproximativ 3% din PIB. El a subliniat că acest lucru îi transformă în contribuitori importanți la stabilitatea economică a României.

Fostul premier a mărturisit că a avut discuții cu românii din diaspora pentru a înțelege nevoile lor legate de păstrarea tradițiilor, a credinței și de învățarea limbii române.  Totodată, el a spus că s-au înființat 6 secții de votare noi, iar 5 au fost reactivate.

Școli românești pentru românii din afara granițelor

Nicolae Ciucă a evidențiat și o serie de intenții privind diaspora. Acesta a spus că a discutat cu Înalt Prea Sfinția Sa Daniel despre posibilitatea de a înființa școli românești în locurile unde există comunități mari de români.

El a precizat că s-a observat că, în realitate, nu există instituții școlare românești. De aceea, a spus liderul PNL, s-a convenit să se facă eforturi pentru a construi școli românești în diaspora.

În final, Ciucă a punctat că păstrarea limbii materne este un element autentic și deosebit de important.