Liderii PNL s-au întrunit joi, 6 aprilie, în ședința BPN. În cadrul evenimentului, liberalii au dezbătut mai multe subiecte, precum ajutorul acordat fermierilor. În acest context, premierul Nicolae Ciucă a venit cu vești bune și a explicat că ar putea fi acordat un al doilea sprijin.
Așadar, Comisia Europeană analizează în momentul de față un al doilea sprijin pentru fermierii afectați de tranzitul cerealelor ucrainene, potrivit informațiilor transmise de Nicolae Ciucă în cadrul ședinței BPN.
Nicolae Ciucă spune că fermierii ar putea beneficia de un al doilea sprijin
„Comisia Europeană are în analiză un al doilea sprijin pentru fermierii afectați de tranzitul cerealelor ucrainene. Vorbim atât de fermierii din România, cât și state precum Polonia, Bulgaria.
Noul sprijin pentru fermieri este consecința presiunii venite din partea șefilor de stat și de guverne, care au insistat pe necesitatea ca ajutorul din partea UE să fie unul mai consistent având în vedere pierderile generate pe piața cerealelor din statele Europei de Est.
În cazul României, acest ajutor suplimentar a fost stabilit în urma discuției personale dintre președintele Klaus Iohannis și șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen”, a declarat Nicolae Ciucă în ședința BPN.
Premierul spune că România este o țară de graniță a lumii dezvoltate și democratice
De asemenea, premierul a subliniat că România este „o țară de graniță a lumii dezvoltate și democratice”. În acest context, spune Ciucă, suntem supuși „riscurilor destabilizării”.
„Suntem o țară de graniță a lumii dezvoltate și democratice, iar în această calitate suntem supuși riscurilor destabilizării. De aceea asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă anunțase, în şedinţa de Guvern că a semnat împreună că omologii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia o scrisoare care a fost înaintată preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen în care îşi exprimă preocupările faţă de dificultăţile cu care se confruntă fermierii din România şi din celelalte ţări menţionate.
”Este vorba despre o scrisoare prin care propunem un set de măsuri care să reducă dezechilibrele create în piaţă de importurile masive de cerealele din Ucraina şi, desigur, de măsuri care să vină în sprijinul fermierilor din ţara noastră”, a explicat şeful Executivului.