Sprijinul pentru administrațiile locale, dezvoltarea proiectelor pentru comunități și buna guvernare locală sunt temele principale pe care premierul Nicolae Ciucă le-a discutat, la Călărași, împreună cu colegii săi liberali din organizația județeană.
„PNL Călărași are o abordare modernă și pragmatică cu privire la atragerea fondurilor europene destinate agriculturii și am insistat asupra proiectelor din acest domeniu.
Sunt mai multe investiții mari care s-au dezvoltat în județul Călărași și, alături de acestea, trebuie susținute toate celelalte investiții din agricultură. Cu toții suntem de acord că România poate fi puternică prin diversitatea resurselor ei, iar agricultura este una dintre acestea.
În acest context, i-am asigurat pe colegii liberali că Guvernul face toate eforturile pentru a oferi cât mai mult sprijin fermierilor și în același timp pentru creșterea veniturilor tuturor românilor în această perioadă dificilă.
De asemenea, i-am asigurat că guvernarea centrală are deschidere totală pentru problemele comunităților și ori de câte ori este nevoie ușa mea este deschisă pentru găsirea celor mai bune soluții”, a transmis Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.
Nicolae Ciucă a văzut antreprenori dedicați și afaceri de succes
Premierul a menționat, într-o postare anterioară, că în vizita sa în județul Călărași, s-a bucurat să vadă antreprenori dedicați și afaceri de succes atât în domeniul agricol, cât și industrial. El a susținut că, în drum spre Călărași, s-a oprit să vădă cum decurg lucrările la pasajul de la Drajna.
„Constructorul ne-a confirmat că s-a trecut deja la asfaltarea pasajului și, probabil, la sfârșitul lunii mai – deci cu trei luni înainte de asumarea prin contract a finalizării lucrării – podul va fi dat în folosință. La ferma pe care am vizitat-o în localitatea Alexandru Odobescu, am discutat cu fermierii și lucrătorii de la fermă, pentru a afla, concret, cum îi ajută fondurile europene și programele pe care ne-am asumat să le finanțăm, dar și care sunt problemele cu care se confruntă.
Modernizarea și eficientizarea agriculturii românești se face în continuare cu atragerea de fonduri europene, cu investiții și cu agricultură pe suprafețe mari. I-am asigurat pe fermierii de aici de tot sprijinul meu și al guvernului, în tot ceea ce întreprind. România trebuie să devină un exportator de produse alimentare și să nu mai importăm alimente pe care le putem produce în țară”, a subliniat Ciucă.
Premierul s-a convins că omul sfințește locul
El a arătat că a vizitat, de asemenea, și compania Gimart, o afacere de familie care a început în urmă cu 30 de ani și care este o reprezentare excelentă a expresiei ,,omul sfințește locul”.
„Cu doar 100 de angajați, se produc aici echipamente și utilaje de dimensiuni foarte mari pentru tot ceea ce înseamnă nave atât de fluviu, cât și oceanice, de mare capacitate. Este un exemplu de voință și de ambiție, motiv pentru care îi felicit pe toți cei de aici și le doresc multă putere de muncă în continuare”, a punctat Ciucă.