Planul de reorganizare al PIC, întocmit de PwC România  în calitate de administrator judiciar, a fost aprobat de către creditorii companiei şi confirmat de către judecătorul sindic. Cele patru magazine vor fi cumpărate de Nicolae Sarcină în rate lunare, în următorii trei ani. Decizia vine la nouă luni după ce Succes NIC COM a închiriat primul hipermarket al reţelei, cel din Piteşi, urmat de cel din Craiova, ambele fiind redeschise sub brandul Succes.

Celelalte două hipermarketuri, din Oradea şi Călăraşi, vor fi redeschise în scurt timp tot sub brandul Succes, iar hypermarketul din Brăila, care nu a făcut obiectul tranzacţii, ar putea fi redeschis mai târziu, sub sigla Succes sau o alta, spun reprezentanţii administratorului judiciar.

Planul permite recuperarea integrală a creanţelor salariale ale foştilor angajaţi ai PIC, precum şi a celor către bugetul public. Principalii creditori îşi vor recupera complet datoriile acoperite de garanţii reale, iar creditorii chirografari (negarantaţi) vor avea o rată de recuperare a creanţelor de doar 7%.

„Insolvenţa PIC a fost un dosar deosebit de complex, datoriile totale ale societăţii ridicându-se la 333,7 milioane lei către aproape 700 de creditori diferiţi. A necesitat un volum impresionant de muncă din partea echipei noastre şi suntem foarte încântaţi să vedem că, după o lungă perioadă de negocieri cu toate părţile implicate, am ajuns la un plan care valorifică în mod optim pentru creditori activele societăţii, redă circuitului economic fostele magazine PIC şi creează noi locuri de muncă”, a declarat Marius Zidaru, liderul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC România.