Nicolae Stanciu, pe locul doi în clasamentul celor mai frumoase goluri din prima etapă a EURO 2024

UEFA a stabilit cele mai frumoase goluri marcate în prima etapă a turneului final EURO 2024, iar printre cei patru finaliști s-a numărat și Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale a României. Stanciu, în vârstă de 31 de ani, a impresionat cu o execuție de senzație în victoria României împotriva Ucrainei, scor 3-0.

Deși performanța lui Stanciu a fost remarcabilă, titlul de cel mai frumos gol al etapei a fost câștigat de Mert Muldur. Jucătorul turc s-a clasat pe primul loc în acest clasament pentru voleul său năprasnic din meciul Turcia – Georgia, încheiat cu scorul de 3-1.

UEFA a publicat pe pagina de Twitter dedicată turneului final din Germania un colaj cu cele mai frumoase patru goluri ale primei etape. În acest clasament, Muldur a fost desemnat marele câștigător, în timp ce Nicolae Stanciu s-a clasat pe locul al doilea.

Turcii ocupă două din cele patru locuri în acest clasament al super-golurilor

Pe locul trei se află un alt turc, Arda Guler, tot pentru o reuşită din meciul împotriva Georgiei.

În fine, locul al patrulea în clasamentul celor mai frumoase goluri din prima etapă a EURO 2024 i-a revenit lui Nicolo Barella. Italianul a înscris unul din golurile victoriei Italiei împotriva Albaniei, scor 2-1.

Reamintim că golul fenomenal al lui Nicolae Stanciu din partida cu Ucraina nu a scăpat atenţiei presei internaţionale.

Presa internaţională, la picioarele lui Stanciu

Iată doar câteva dintre reacţii, potrivit Digisport:

„Căpitanul României a lovit mingea cu toată dorința, iar mingea a sărutat plasa”, au notat jurnaliştii spanioli de la Marca.

„Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean”, au scris francezii în L’Equipe.

„Ce gol pentru căpitanul României. Au presat defensiva Ucrainei și l-au hrănit pe Stanciu, care a avut multe de făcut, dar a trimis mingea cu efect de la 20 de metri”, a fost mesajul publicat după meci în cotidianul britanic The Telegraph.