El a precizat că CNIPMMR a realizat o analiză după anunţul privind reducerea din iulie a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor la jumătate, iar rezultatele vor fi prezentate în zilele următoare.

Dacă impozitul va fi redus la jumătate, pragul critic privind falimentul microîntreprinderilor va coborî la 4,3%, a precizat Nicolescu.

El a adăugat că măsura va avea ca impact reducerea riscului de antrenare a unor cheltuieli suplimentare la bugetul statului pentru că orice firmă închisă înseamnă ajutoare de şomaj şi pierdere de TVA, scăderea numărului de angajaţi afectaţi de falimentul firmelor, precum şi un impact psihologic pozitiv, pentru că întreprinzătorii aşteaptă de la Guvern măsuri de stimulare, nu fiscalitate excesivă.

Impozitul pe venitul microîntreprinderilor ar putea scădea, din iulie, la 1,5%, de la 3% în prezent, tot din vară urmând să fie introdus impozitul forfetar şi o TVA redusă la 9% la pâine, a anunţat, luni, ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini.

Sursa: Agerpres