'Este nevoie de punerea în aplicare a Legii nr. 62/2014, de modificare a Legii Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care prevede în principal alocarea unei cote de cel puţin 0,4 la sută din Produsul Intern Brut pentru finanţarea IMM-urilor, dar şi operaţionalizarea fondurilor speciale pentru IMM-uri, similare cu cele din Uniunea Europeană. De asemenea, sunt necesare procesele de diversificare şi amplificare a serviciilor de garantare şi contragarantare, precum şi cele de îmbunătăţire a politicilor băncilor cu capital de stat (CEC Bank, Exim Bank), prin implementarea unor programe care să fie prietenoase şi stimulative pentru creditarea IMM-urilor', a spus Ovidiu Nicolescu.
Potrivit acestuia, statul trebuie să adopte măsuri prin care să se asigure credite mai accesibile pentru IMM-uri, dar şi o creştere a transparenţei şi a competiţiei în sectorul bancar.
'Nu în ultimul rând, trebuie susţinută crearea de locuri de muncă în sectorul privat, prin facilităţi fiscale şi măsuri de stimulare a ocupării şi de creştere a productivităţii muncii. România înregistrează cel mai redus nivel (din 21 de state analizate din Uniunea Europeană) al ponderii salariaţilor din sectorul privat în total populaţie (13,76%), jumătate comparativ cu Elveţia (locul 1, cu 28,49%). De asemenea, autorităţile publice centrale şi locale se pot implica mai mult în dezvoltarea parcurilor industriale şi tehnologice, incubatoarelor de afaceri şi a clusterelor', a mai spus preşedintele CNIPMMR.AGERPRES