Nicoleta Pauliuc, discurs la lansarea candidaților PNL Dâmbovița

Nicoleta Pauliuc a menționat, în discursul său la lansarea candidaților PNL din Dâmbovița că, la alegerile locale din 2024, oamenii vor alege în principal candidați care:

  • să ofere speranță
  • să genereze entuziasm
  • și să fie capabili să mobilizeze o cantitate semnificativă de energie pozitivă

Ea a amintit că președintele Nicolae Ciucă și-a exprimat un punct de vedere cu care ea se identifică pe deplin, și anume că noua realitate politică oferă oportunitatea unei campanii pozitive, fundamentate pe speranță.

„La alegerile locale din 2024, mai mult ca niciodată, oamenii vor vota acei candidaţi care oferă speranţă, care creează entuziasm, care sunt capabili să adune la un loc cât mai multă energie pozitivă.

L-am auzit pe preşedintele Nicolae Ciucă spunând un lucru în care cred cu toată fiinţa mea: noua realitate politică ne dă ocazia unei campanii pozitive, bazate pe speranţă”, spune aceasta.

Nicoleta Pauliuc
SURSA FOTO: Facebook, Nicoleta Pauliuc

Ce doresc, de fapt, oamenii?

Nicoleta Pauliuc a subliniat că, deși există necesitatea de a discuta despre teme precum geopolitica, securitatea, creșterea economică și modelele de taxare, oamenii doresc să audă soluții la problemele care le afectează direct viața în fiecare zi.

Ea a adăugat că este important să se găsească răspunsuri la preocupările legate de consumul de droguri.

Femeile liberale ar trebui să contribuie la dezvoltarea soluțiilor pentru protejarea copiilor împotriva dependenței de ecrane și de social media.

„Sigur că e nevoie să vorbim de geopolitică, de securitate, de creștere economică şi de modele de taxare. Dar oamenii vor să audă ce soluții avem la problemele care le afectează viaţa în mod direct în fiecare zi. Este important ca, în PNL, să găsim răspuns la strigătul de ajutor legat de consumul de droguri.

Este important ca noi, femeile liberale, să venim cu soluții pentru protejarea copiilor în fața unei molime relativ recente dependența de ecrane și de social media”, continuă aceasta.

Lipsesc administrații liberale

Nicoleta Pauliuc a precizat că, venind din Ilfov în Dâmbovița, a constat că zona nu s-a dezvoltat atât de mult pe cât ar fi fost de așteptat.

Ea a evidențiat absența primarilor și a consiliilor liberale, inclusiv în localitățile:

  • Târgoviște,
  • Moreni,
  • Fieni și altele.

Pauliuc a subliniat că în zonele precum Ilfov, Bihor, Cluj, Brașov, Arad, unde există administrații liberale, dezvoltarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor sunt observabile cu ușurință.

„Venind în Dâmboviţa dinspre Ilfov, unde sunt senatoare, am avut un sentiment destul de ciudat: chiar dacă judeţul este aproape de Bucureşti şi chiar dacă zona este fermecătoare, Dâmboviţa nu s-a dezvoltat atât de bine pe cât m-aş fi aşteptat. Știți ce lipsește în Dâmboviţa, Târgovişte, Moreni, Fieni şi în celelalte localităţi ale judeţului?

Primari și consilii liberale. Dacă mergi prin Ilfov, Bihor, Cluj, Braşov, Arad, acolo unde există administraţii liberale, vezi cu ochiul liber că s-a dezvoltat infrastructura şi calitatea vieţii oamenilor se îmbunătăţeşte.”, spune ea.

Proiectul de lege al Nicoletei Pauliuc a trecut de Senat

Nicoleta Pauliuc, senator, a anunțat că proiectul său de lege referitor la includerea „terapiei durerii” în categoria drepturilor pacienților a fost aprobat de către Comisia pentru sănătate a Senatului României, obținând voturi în unanimitate.

Nicoleta Pauliuc a elaborat un proiect care stabilește că serviciile medicale pentru terapia durerii cuprind toate serviciile medicale necesare pentru diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de orice vârstă, fie copii sau adulți, care suferă de dureri acute sau cronice.

Scopul acestor servicii este să îmbunătățească calitatea vieții acestor pacienți prin controlul sau eliminarea durerii.

Prin această inițiativă, se adaugă:

  • dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii în lista drepturilor asiguraților în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate
  • accesul la servicii medicale pentru tratamentul bolii, prevenirea complicațiilor și procesul de recuperare.