Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat demararea procedurii de achiziţie cu privire la elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10), care va face legătura între Municipiul Bucureşti şi oraşul Măgurele.
„Demarăm procedura de achiziţie pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10), care va face legătura între Municipiul Bucureşti şi oraşul Măgurele. Caietul de sarcini şi documentaţia aferentă procedurii au fost lansate în SEAP de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB).”, a scris primarul Nicușor Dan, marți, 22 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.
Măgurele Expres va avea o lungime de aproximativ 11 km
Primarul Capitalei a precizat faptul că „drumul Radial 10 – Măgurele Expres va avea o lungime de aproximativ 11 km, 4 benzi de circulaţie, câte 2 pe fiecare sens, şi va conecta Prelungirea Ferentari cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostradă A0 şi oraşul Măgurele”.
„Prin execuţia acestui drum, se vor realiza noi legături pentru intrări şi ieşiri din Capitală, care vor optimiza şi decongestiona zonele cu trafic aglomerat de la intrările sudice ale oraşului, DN 5 şi DN6. Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 18 milioane lei fără TVA, cu termen de execuţie de 12 luni, iar finanţarea urmează să fie asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).”, a mai explicat edilul.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 ianuarie 2023. Nicuşor Dan mai spune că, pentru alte 3 drumuri radiale, DR 1, DR 4 şi DR 9, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor pentru achiziţia studiilor de fezabilitate, iar în prezent Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti evaluează ofertele depuse.
Nicușor Dan afirmă că bucureștenii au primit cei mai puțini bani de la Guvern prin schema de compensare a facturilor la energie
Primarul general al Municipiului București, Nicuşor Dan, a declarat faptul că bucureştenii au primit cei mai puţini bani din partea autorităților prin schemele de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece al anului. În acest sens, edilul a menționat că o locuinţă din Capitală a primit iarna trecută, pentru termoficare, 28,21 lei, în timp ce alte localităţi din țară, cum ar fi Călăraşi, Bacău, Rădăuţi sau Giurgiu, au primit chiar şi de zeci de ori mai mult per locuinţă.
„Dintre toţi locuitorii României, bucureştenii au primit cei mai puţini bani de la Guvern prin schemele de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Doar 28,21 de lei per locuinţă a alocat Executivul iarna trecută pentru Municipiul Bucureşti.
Spre comparaţie, oraşul Călăraşi a primit 4.417 lei, adică de 156 de ori mai mult decât Capitala, Drobeta Turnu Severin 2.281 lei (de 80 de ori mai mult), iar Odorheiu Secuiesc 1.797 lei (de 63 de ori mai mult)”, a scris edilul pe Facebook.