'Partidele politice de acum, cu care vom împărţi locurile din Consiliu, nu sunt în situaţia în care să facem alianţe cu ele. (…) Acesta e răspunsul pe care miile de oameni cu care ne-am văzut în săptămânile astea de campanie ni l-au spus pentru partidele care au guvernat în mod profund corupt Bucureştiul până acum', a explicat el.
Întrebat dacă e mulţumit de rezultat, Dan a precizat că se va realiza o analiză în acest sens. El a adăugat însă că obţinerea de către USB, partid înfiinţat în urmă cu şase luni, a locului al doilea în preferinţele bucureştenilor reprezintă un rezultat bun.
Nicuşor Dan a reiterat opinia conform căreia PNL nu ar fi câştigat alegerile, dar şi că publicul USB s-a săturat de toate partidele politice care au guvernat Bucureştiul până acum, iar acest public nu ar fi iertat Uniunii Salvaţi Bucureştiul o alianţă cu liberalii.
Întrebat dacă îşi reproşează ceva, el a răspuns: 'Probabil, nu'.
Pe de altă parte, Nicuşor Dan a dorit să atragă atenţia asupra efectelor negative pe care le are desfăşurarea alegerilor într-un singur tur de scrutin.
'Dacă, aşa cum este democratic, am fi avut două tururi în loc de un tur de scrutin, am fi avut prima şansă să câştigăm Primăria Bucureştiului. Cine e de vină pentru asta? Blatul PSD-PNL. (…) Chestiunea fundamentală este alegeri în două tururi. O să vedem rezultatele pentru România, o să vedem rezultate care nu o să ne placă şi este, în mod evident, o chestiune nedemocratică, ca un om să câştige o primărie cu 25%. De obicei oamenii se mobilizează foarte mult între turul întâi şi turul doi. (…) În rest, noua lege a finanţării partidelor şi campaniilor a adus şi lucruri bune, dar din păcate şi o birocraţie excesivă', a precizat el.
Nicuşor Dan a adăugat că USB, care va primi numele de Uniunea Salvaţi România şi va candida la alegerile parlamentare din toamnă, va discuta cu 'toate formaţiunile politice noi adevărate, nu cele formate din vechi oameni politici, rebotezaţi în partide noi'. În acest sens, a oferit exemplul Partidului pentru Iaşi, dar a adăugat că există 'multe nuclee din multe oraşe din România', cu care este posibilă colaborarea.