Totodată, Nicuşor Dan a ținut să amintească de faptul că în centrul Bucureștiului nu au mai fost realizate investiții în modernizarea rețelei de termoficare de mai bine de 30 de ani.

Potrivit edilului, conductele noi vor asigura furnizarea energiei termice pentru locuitorii străzilor Stockholm, Madrid și Axinte Uricariul. Totodată, sunt vizați și locatarii blocurilor de pe Strada Dorobanților și Calea Floreasca.

Nicușor Dan oferă noi informații despre modernizările din București

De asemenea, acesta a scris în mesajul postat pe pagina sa de socializare că lucrările au fost realizate de Compania Municipală Energetica Servicii.

„Încă 1400m de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor, pe Magistrala II-III Grozăvești, va fi pusă în funcțiune în zona Dorobanți-Calea Floreasca. Un tronson de 800 de metri de conductă magistrală de dimensiune mare (DN 600) a fost supus probei de presiune. Conductele noi vor asigura furnizarea energiei termice pentru locuitorii străzilor Stockholm, Madrid și Axinte Uricariul, precum și pentru locatarii blocurilor de pe Strada Dorobanților și Calea Floreasca.

Alți 600 de metri de conducte noi, de dimensiune mică (DN 100 – DN 125) au fost montați și vor intra în funcțiune, în zona racordurilor în punctele termice PT Perla, PT 2 Dorobanți, PT Ilie Pintilie și PT 8 1 Mai. Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Energetica Servicii”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Au fost efectuate mai multe lucrări pentru a preveni problemele din sezonul rece

Anterior, edilul a explicat că au fost efectuate mai multe lucrări pentru a preveni problemele din sezonul rece. Potrivit informațiilor oferite luna trecută de Nicușor Dan, aproximativ 50% din Bucureşti are apă caldă.

Intervenţiile din această vară au fost făcute în anticiparea unor probleme care ar putea apărea iarna aceasta. Edilul general a mai spus că într-un an sau doi Bucureştiul va fi în situaţia în care 300 de km de conducte vechi şi cu probleme din cei 1.000 de km vor fi înlocuite.

Nicușor Dan a mai spus că cea mai rea iarnă a fost în anul 2020. Totodată, în 2021 a fost puţin mai bine şi în acest an va fi şi mai bine, a subliniat acesta.

Potrivit edilului, există un grafic al pierderilor de apă caldă. Acesta a tot crescut de 10 ani, iar pierderea a început să scadă abia în 2021.