Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță modernizarea a 20 de puncte termice. În acest sens, edilul general a transmis că a fost lansat în consultare publică caietului de sarcini aferent procedurii de achiziție pentru acest proiect.
20 de puncte termice vor fi modernizate
Primăria Capitalei a anunţat lansarea în consultare publică a caietului de sarcini aferent procedurii de achiziţie privind modernizarea a 20 de puncte termice, potrivit edilului general Nicuşor Dan.
„Am avut o întâlnire la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanţi ai principalelor companii care se ocupă de centrale termice în România pentru a discuta despre demararea procedurii de achiziţie aferente obiectivului „Modernizarea a 20 de puncte termice folosind capacităţi modulare de producere de energie termică pentru reţeaua de termoficare”.
Am expus aşteptările municipalităţii în ceea ce priveşte această achiziţie şi ne-am consultat asupra detaliilor tehnice, a variantelor de desfăşurare a procedurii şi a termenelor în care centralele pot fi livrate şi puse în funcţiune, astfel încât bucureştenii să beneficieze de această investiţie începând cu iarna viitoare”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
Peste 16.000 de apartamente vor beneficia de această achiziție
El precizează că prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare va fi asigurată furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare.
În cadrul şedinţei de lucru a fost anunţată lansarea în consultare publică a caietului de sarcini aferent acestei proceduri de achiziţie. Termenul limită pentru transmiterea propunerilor de către operatorii economici interesaţi este 22 mai.
La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti-Ilfov, precum şi specialişti în domeniul termoficării şi investiţiilor din cadrul PMB şi companiilor municipale Termoenergetica şi Energetica Servicii, menţionează primarul general.
Ce se întâmplă cu Cathedral Plaza
Pe de altă parte, primarul general al Capitalei anunţa vineri că Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza.
„Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza. După ce Curtea de Apel Suceava a anulat în 2010 autorizaţia de construire pentru Cathedral Plaza, proprietarul Millenium a solicitat în instanţă obligarea Primarului Municipiului Bucureşti la emiterea autorizaţiei pentru intrarea în legalitate a clădirii.
Litigiul a început în 2013 şi s-a finalizat azi în primă instanţă”, scrie primarul general, pe Facebook.
El menţionează că poziţia sa constantă, „inclusiv personal în faţa instanţei”, a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate şi de desfiinţare a clădirii.