Primarul Capitalei a vorbit marți, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană că printre prioritățile primăriei Bucureștiului sunt investițiile mari în infrastructură și startul tranziției către economia verde, pentru o Capitală modernă.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marți, la conferinţa „Oraşele viitorului/Cities of Tomorrow” că primăria Capitalei investeşte în infrastructura de transport şi iniţiază tranziţia către economia verde, pentru un Bucureşti modern, pentru un oraş al viitorului. Evenimentul a fost organizat de AHK România – Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.
Investițiile mari de infrastructură, o prioritate
Nicuşor Dan le-a vorbit reprezentanţilor mediului de afaceri şi societăţii civile despre eforturile făcute pentru a stabiliza financiar primăria şi a recâştiga încrederea partenerilor instituţiei, în vederea continuării investiţiilor necesare.
„Ne vom concentra pe investiţii mari de infrastructură, care fluidizează traficul (de exemplu, drumurile radiale şi sistemul de management al traficului), precum şi pe electrificarea transportului (atât prin proiectul foarte important al trenului metropolitan, cât şi prin achiziţia de autobuze electrice, de noi tramvaie şi troleibuze, dar şi prin construirea staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice). Investim şi pregătim Bucureştiul pentru a deveni un oraş verde, cu o poluare redusă, care respectă sănătatea locuitorilor săi”, a spus edilul Capitalei.
Dezvoltarea urbanistică, o altă direcție importantă
În cadrul conferinţei, primarul a reamintit că una dintre priorităţile actualei administraţii o reprezintă dezvoltarea integrată a oraşului din punct de vedere urbanistic.
Astfel, în ultimul an şi jumătate, la nivelul primăriei a fost constituită o nouă comisie tehnică de urbanism, formată din specialişti care să evalueze cu metode profesionale, ştiinţifice documentaţiile de urbanism, iar pasul următor în acest domeniu este înfiinţarea unui prim centru de proiectare urbană, care va fi funcţional în câteva săptămâni.
„Această structură va fi, pe de o parte, interfaţa dintre administraţie şi investitori, iar, pe de altă parte, va stabili direcţiile pentru dezvoltarea urbană a zonelor din Bucureşti care necesită acest lucru. În ceea ce priveşte domeniul construcţiilor, au fost impuse proceduri şi a fost deschis un dialog cu beneficiarii autorizaţiilor încă de la faza certificatului de urbanism”, a precizat Nicuşor Dan.
Alături de primarul general, la eveniment au participat ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer, preşedintele AHK România, Andreas Lier, managerul general al AHK România, Sebastian Metz, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului privat şi de afaceri din România.