Nicuşor Dan este încrezător în șansele sale electorale. Spune că are o poziţie mai bună decât în 2020

Așadar, primarul general al Capitalei a susținut că are o poziţie mai bună decât în 2020, din punct de vedere electoral, deoarece sondajele îi dau o intenţie de vot de 17-18% pe persoană fizică.

„Dacă vorbim strict electoral, dacă vorbim de persoana mea în această ecuaţie electorală, poziţia e mult mai bună decât acum doi ani şi jumătate, când au fost alegeri. Pentru că acei 17% – 18% în alte sondaje – sunt pe persoană fizică. Adică, sunt intenţie de vot, în condiţiile în care PNL are propriul candidat şi USR are propriul candidat. E foarte mult pentru o persoană fizică, în opinia mea.

Pentru că e foarte probabil că o să fim în 2024 în ipoteza alegerilor într-un singur tur, eu cred că are şanse mari scenariul din 2020, în care să fie o presiune publică, a publicului de dreapta, pentru un candidat comun, pentru a nu aduce PSD la guvernarea locală în Bucureşti. Atunci a fost o presiune a publicului de dreapta şi o presiune foarte bună a partidelor de dreapta care, după lungi şedinţe de negociere, au răspuns la ce voia electoratul şi au venit cu o coaliţie. Eu sunt optimist că pentru un public de dreapta majoritar, partidele de dreapta vor avea soluţia adecvată în 2024”, a declarat Nicuşor Dan pentru Europa FM.

De asemenea, acesta a fost întrebat și dacă se teme de o candidatură a Gabrielei Firea.

„În 2020, sondajele spuneau la fel. Mie îmi dădeau, pe persoană fizică, 6-7% iar candidaţilor partidelor – diverse procente. Suntem cumva la fel cum eram în 2020. Gabriela Firea pot să spun că a fost un primar dezastruos”, a răspuns Nicușor Dan.

Relația dintre Nicușor Dan și PNL

Legat de relaţia cu PNL, Nicuşor Dan a precizat că are susţinerea formațiunii pentru implementarea proiectelor structurale din domeniul administraţiei.

„Pe partea asta administrativă, funcţionează. Pe partea politică, evident că partidele, oamenii politici, sunt într-o permanentă campanie electorală. Modalitatea de a comunica, ni se spune că politica e despre percepţii. Mă concentrez mult mai puţin la latura aceasta, la jocul acesta de comunicare. Şi o să avem timp în campania electorală, de la jumătatea anului viitor să tot vorbim. Să ne evaluăm”, a mai spus Nicușor Dan.