Nicușor Dan a anunțat o nouă funcție pentru călătorii STB

Potrivit lui Nicușor Dan, această funcție le permite utilizatorilor să prevadă cât de aglomerat va fi vehiculul care va ajunge în stație. Iar astfel, ei vor putea să își planifice călătoriile într-un mod mai eficient.

„De astăzi (luni, 15 iulie – n.red.), călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun.

Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație”, a scris el pe Facebook.

Edilul a mai precizat că fiecare vehicul nou al Societății de Transport București (STB) este echipat cu mai multe senzori de numărare a călătorilor, care transmit informații despre numărul de pasageri către serverul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Aceste date sunt utilizate pentru a calcula gradul de ocupare al vehiculelor, iar informațiile rezultate sunt integrate ulterior în Google Maps.

Funcționalitatea este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar. În afară de gradul de ocupare, aplicația Google Maps afișează și locația vehiculelor în timp real, precum și timpii de așteptare, oferind călătorilor o imagine completă și actualizată a opțiunilor de transport disponibile, a mai scris Nicușor Dan.

„Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă”, a conchis acesta.

Recuperarea spațiilor verzi din Capitală, o provocare

Amintim că duminică, pe 14 iulie, Nicușor Dan a discutat despre consecințele pierderii a 1.400 – 1.600 de hectare de spațiu verde în București de la Revoluție încoace. El a subliniat că această tendință a contribuit semnificativ la creșterea temperaturilor, întrucât orașul a devenit din ce în ce mai acoperit de beton.

Edilul a adăugat că recuperarea acestor spații verzi reprezintă o provocare atât în termeni de timp, cât și financiar.

Măsurile pe termen scurt pot fi implementate, dar impactul lor va fi limitat. Suprafața imensă de spațiu verde pierdută în Capitală a transformat orașul într-o adevărată „găleată de beton”. Este normal ca temperaturile să fie foarte ridicate acolo, a subliniat primarul general.

Întrebat despre măsurile în contextul codului roşu de caniculă, primarul Bucureștiului a declarat:

„Noi putem să luăm nişte măsuri pe termen scurt, dar trebuie să ne gândim puţin cum am ajuns în situaţia asta, pentru că noi am pierdut în 34 sau 35 de ani de la Revoluţie de ordinul de 1.400 – 1.600 de hectare de spaţiu verde şi normal că, dacă stăm într-o găleată de beton, temperatura o să fie mai mare”.

Mai multe puteți citi aici.