Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de CURS, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, nu prea ar mai beneficia de încrederea şi simpatia bucureştenilor.
Un total de 65% dintre bucureşteni ar considera activitatatea lui Nicuşor Dan drept “Proastă” şi “Foarte proastă”
Realizat la aproape 9 luni de la preluarea mandatului, sondajul indică faptul că 56% dintre bucureşteni consideră că activitatea lui Nicuşor Dan de când a fost ales în funcţie a fost una “Proastă”, în timp ce numai 24% o consideră “Bună”.
Alţi 9% dintre respondenţi au răspuns că activitatea primarului general de la alegerea în funcţie a fost “Foarte proastă”, în timp ce 5% au replicat “Foarte bună”.
Ce alte probleme are Capitala?
O altă întrebare adresată în cadrul acestui sondaj a fost “Credeţi că în Bucureşti lucrurile merg într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită?”
66% dintre persoane au răspuns că Bucureştiul merge într-o direcţie greşită, iar 25% au ales varianta cu o direcţie bună.
Un alt subiect intens dezbătut în ultima perioadă în Capitală a fost cel al dezinsecţiei. Doar 3% dintre respondenţi au apreciat activitatea Primăriei Generale în acest caz ca fiind “Foarte bună”, iar 10% ca fiind “Bună”. În schimb, la polul opus, 45% dintre participanţii la sondaj au apreciat activitatea Primăriei Generale la capitolul dezinsecţie ca fiind “Proastă”, iar 39% “Foarte proastă”.
Locuitorii Bucureştiului au fost rugaţi să indice şi care consideră ei că sunt cele mai mari probleme ale acestui oraş. Pe locul întâi a fost menţionat traficul (21%), urmat de poluare (12%), colectarea gunoiului (11%), curăţenia (9%), drumurile principale (9%), parcările (8%) sau spaţiile verzi şi parcurile (7%). Doar 4% dintre respondenţi au indicat “încălzirea” ca o problemă majoră în Capitală.
Cum a fost realizat sondajul CURS?
Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste.
Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.
Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.
Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)
Perioada de realizare: 19 – 23 iulie, 2021
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea