Potrivit lui Nicușor Dan, lucrările se realizează cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar valoarea totală a investiției este 360 de milioane euro.
Investiție de 360 de milioane de euro
„Începem lucrările pentru reabilitarea a 210 km de rețea de termoficare din Capitală cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Valoare totală a investiției este 360 de milioane euro, dintre care 260 de milioane euro sunt fonduri europene și contribuția statului, restul de 100 de milioane de euro este contribuția Municipalității.
Lucrarea a fost împărtiță în 5 contracte, respectiv 25 de loturi, iar contractele au fost semnate în luna noiembrie a anului trecut pe o perioadă de 4 ani. Până în prezent, s-a lucrat la proiectare, iar astăzi am demarat etapa de execuție. Primul șantier deschis este aferent Obiectivului 3 – rețeaua de termoficare Magistrala II Sud din Sectorul 3, cu o lungime de conductă de 6,35 km și termen de execuție de 12 luni.
Compania Municipală Termoenergetica, împreună cu antreprenorii, a stabilit 12 obiective prioritare, cu o lungime totală de 90 de km, a căror execuție va începe luna aceasta. Conform graficului de lucrări, unul dintre obiective va fi finalizat anul acesta, iar celelalte 11 la sfârșitul anului viitor.
Pe perioada desfășurării lucrărilor, vor fi instalate conducte de provizorat, astfel încât bucureștenii să nu fie afectați de lipsa apei calde.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.
Lucrări majore în București
Săptămâna trecută, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că toată Piața Unirii va fi decopertată pentru refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița.
„Lucrările vor dura un an și jumătate – doi. Vom avea intersecția de la Unirii blocată. Va trebui să găsim niște metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem o evaluare a traficului și a metodei de a devia traficul. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poți să aștepți până o să cadă planșeul. Riscul este pur și simplu să cadă planșeul.
Pasajul pe care îl avem acum la Unirii nu va fi funcţional. Va trebui să găsim nişte metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem o evaluare a metodei de a devia traficul. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poţi să aştepţi până o să cadă planşeul.
Reparația presupune și reconstrucția zonei. Proiectul va presupune și readucerea la starea inițială”, a mai spus Nicușor Dan.