Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, 13 martie, că angajații Companiei Municipale Energetica Servicii sunt în permanență în teren și repară străzile, trotuarele și spațiile verzi pe care s-a intervenit pentru repararea sistemului de termoficare.
”Refacem toate zonele afectate de lucrările de modernizare a reţelei de termoficare. Angajaţii Companiei Municipale Energetica Servicii sunt în permanenţă în teren şi repară străzile, trotuarele şi spaţiile verzi pe care s-a intervenit pentru reabilitarea sistemului de termoficare”, a scris acesta pe Facebook.
Se refac zonele afectate de lucrările la rețeaua de termoficare
Nicușor Dan a precizat că pe şantierul din Rahova-Ferentari, lucrările de înlocuire a conductelor se apropie de finalizare, prin urmare este prioritară refacerea carosabilului.
”Fiecare zonă de acces în galerii este acoperită, se înlocuiesc plăcile de beton, se construiesc canalele de vizitare, se izolează perimetrul, se toarnă beton şi apoi asfalt”, a mai scris el pe rețeaua de socializare.
Primarul Bucureștiului a menționat, totodată, că pe Bd. Iancu de Hunedoara, la intersecţia cu Calea Dorobanţilor, ”este prioritate zero aducerea terenului la starea iniţială, având în vedere traficul intens în zonă, atât al maşinilor, cât şi al pietonilor”.
”Suntem conştienţi de disconfortul creat de aceste lucrări, dar vă asigurăm că facem toate eforturile pentru finalizarea în termen a activităţii şi refacerea zonelor afectate în cel mai scurt timp”, a conchis acesta.
Iarna viitoare va fi mai bună din punct de vedere al termoficării
Sâmbătă, pe 11 martie, Nicușor Dan a asigurat că iarna viitoare va fi mai bună din punct de vedere al termoficării. Acesta a explicat că între CET-uri şi punctele termice sunt în prezent probleme în reţeaua de termoficare din București.
În schimb, sunt în lucru proiecte cu fonduri europene care vor rezolva situaţia, a adăugat el.
Mai apoi, primarul general a subliniat că problemele ce țin de termoficare vor fi rezolvate.
„Avem o reţea care are cam 1.000 km reţeaua principală şi aici sunt pierderile cele mai mari. Asta înseamnă între CET-uri şi punctele termice. După aceea avem aşa-numita reţea secundară, care este între punctele termice şi blocuri.
Aici pierderi sunt mult mai mici şi aici sunt reparaţii care se fac. Dar problema mare este pe reţeaua principală. Pe această reţea principală de 1.000 km mai noi de 30 de ani, sunt 100, deci 30 de ani, s-au făcut 100.
Am solicitat datele pe ultimii şapte ani. Media Gabrielei Firea a fost undeva între 12 şi 15 kilometri pe an”, a declarat Nicuşor Dan la Prima TV.