Guvernul din Nigeria a retras procesul de 7 miliarde de dolari intentat producatorului de medicamente dar sustine ca a descoperit noi materiale care ii vor permite sa intenteze alt proces companiei Pfizer, mai mare, informeaza, informeaza CNN.

Nigerienii au acuzat Pfizer ca a profitat de epidemia de meningita din tara din 1996 si a testat un medicament fara sa explice familiilor bolnavilor consecintele medicamentului.  

Mai multi copii au murit in acea perioada, iar Guvernul din Nigeria sustine ca administrarea acestui medicament a fost motivul principal. Pfizer a negat acuzatiile aduse de nigerieni.

Potrivit lui Babatunde Irukera, un avocat al Guvernului din Nigeria, noile materiale vor demonstra vina companiei farmaceutice si vor clarifica unele din argumentele aduse de partea nigeriana in procesul initial. 

Avocatii sustin ca in timpul epidemiei de meningita din 1996 din Nigeria, Pfizer a tratat 100 de copii cu un medicament experimental, Trovan. Alti 100 de copii, pacienti de control in cadrul studiului Pfizer din Nigeria, au primit un antibiotic aprobat, dar in cantitati mai mici decat era recomandat, acest tratament fiind cauza pentru care 11 copii au decedat in timp ce altii au ramas cu dizabilitati psihice si leziuni cerebrale.

Sursa: CNN