Nike va plati suma de 7,6 milioane de dolari unui grup de 400 de angajati care au dat in judecata compania, pentru discriminare rasiala. Cei 400 afro-americani sustin ca au fost victimele unui tratament discriminatoriu, ca angajati ai Niketown din orasul Chicago.

Procesul a fost intentat in 2003 si a avut ca idee principala modul in care Nike trata angajatii si chiar clientii afro-americani. De asemenea, Nike a fost acuzat ca „a avut grija” ca afro-americanii sa ramana blocati in job-uri prost platite si cotate, in special la depozitul de marfa sau la casierie, refuzandu-le pozitii in cadrul departamentului de marketing si vanzari.

Mai mult, unii angajati afro-americani au fost acuzati pe nedept ca ar fi furat produse, iar avocatii sustin ca Nike avea o politica interna „neoficiala” prin care angajatii si clientii afro-americani sa fie monitorizati direct de catre personalul de paza.

Tribunalul a cerut companiei Nike sa isi revizuiasca de urgenta practicile de resurse umane, sa creeze conditiile egale pentru anagajati indiferent de rasa si sa analizeze atent politica anti-furt din magazine si depozite.

Sursa: msnbc