Vânzările de camere foto cresc în perioada de vară, foarte mulţi consumatori cumpărându-şi un aparat înainte de a pleca în vacanţa, cele mai populare modele fiind DSLR-urile.

„Există o tendinţă clară de creştere a nivelului de utilizare a aparatelor foto DSLR. Din ce în ce mai mulţi oameni preferă să cumpere un DSLR în detrimentului unui aparat foto compact pe de o parte datorită preţului care a devenit foarte accesibil în ultimii ani, iar pe de alta datorită calităţii superioare a imaginii oferite de DSLR”, conform reprezentanţilor distribuitorului Skin, importatorul oficial al produselor Nikon în România.

Legat de noile aparate foto cu vizor electronic şi obiective interschimbabile lansate recent pe piaţă oficialii Skin au declarat: „Deşi în ultimul an şi-a facut apariţia pe piaţa românească un alt sistem intermediar de aparate foto cu vizor electronic şi obiective interschimbabile, costul mare şi calitatea net inferioară a acestora faţă de sistemele DSLR au întărit mai degrabă segmentul DSLR decât să îl slăbească. Consumatorii ştiu că primesc mai mult pentru un preţ mai mic. Această tendinţă este întărită şi de cifre, în ultimul an Nikon crescând în ceea ce priveşte cota de piaţă pe segmentul aparatelor foto DSLR la peste 60%”, au mai adăugat oficialii Skin.  

Ce vor clienţii de la o cameră foto

În ceea ce priveşte aparatele foto compacte, utilizatorii se concentrează asupra câteorva aspecte, dintre care zoom-ul şi capacitatea de filmare HD sunt cele mai importante. „Consumatorii de aparate foto DSLR sunt în general mai bine informaţi asupra detaliilor tehnice, astfel încât sunt atraşi de aspecte precum un vizor mai luminos, un număr mai mare de puncte de focalizare, de un sistem mai performant de obiective, de aparate cu butoane de acces rapid la funcţii importante”, spun reprezentanţii Skin. 

 Cele mai populare modele Nikon

„Cu siguranţă pentru vacanţa de vară cele mai populare sunt modelele compacte Nikon COOLPIX sunt P100, S8000 şi L110. Toate aceste modele beneficiază de zoom de peste 10X, filmare HD şi sunet stereo. Nikon COOLPIX P100 are 26X zoom şi filmare Full HD, precum şi filmare cu încetinitorul până la 240fps În acest moment Nikon derulează o campanie pentru Nikon D90 împreună cu obiectivul 18-55mm VR, iar vânzările îl recomandă ca aparatul DSLR cel mai popular în această vară. Totuşi, Nikon D3000 şi D5000 rămân printre cele mai populare aparate DSLR din România, indiferent de sezon”,  au încheiat reprezenţanţii Skin.

Nikon Coolpix P100

0-53931-p100.jpgAparatul foto compact Nikon P100 este instrumentul perfect pentru spionaj. Acesta are un zoom optic de 26x şi poate înregistra filme în format HD (1.920×1.080 pixeli). Camera are, de asemenea, un ecran rabatabil şi funcţii demne de un DSLR. 

Camera  permite utilizatorului să facă setari manuale orecum ISO, diafragmă, timp de expunere singura diferenţă faţă de un DSLR fiind faptul că nu se poate înlocui obiectivul.

În privinţa filmării, camera poate filma în modul High Speed (HS) cu maximum 240 de cadre pe secundă. Camera este una dintre cele mai complete camere foto compacte, iar preţul său de doar 1.500 de lei o poate transforma în vedeta acestei veri.