Nintendo a intrat in topul celor mai importante 10 companii din Japonia dupa a depasit producatorul de electronice Sony ca valoare, informeaza Associated Press. Valoarea producatorului de console a atins 53 de miliarde de dolari, cu un miliard de dolari mai mare decat valoarea Sony Corp., iar Nintendo s-a alaturat unor nume precum Toyota, Honda sau Canon.

Consola celor de la Nintendo, Wii, s-a vandut de trei ori mai bine ca Play Station 3 in Japonia si de doua ori mai bine in Statele Unite, potrivit publicatiei Enterbrain si a companiei de cercetare NPD. Totodata, vanzarile consolelor portabile Nintendo le-au depasit cu mult pe cele ale produselor similare marca Sony.

Actiunile Sony au inregistrat o crestere de 67% in ultimii doi ani dar cele Nintendo au crescut cu 240% in aceeasi perioada. Sony a dominat industria de 30 de miliarde de dolari a jocurilor in ultimii 10 ani cu Play Station si Play Station 2. Consola Play Station 3 nu s-a bucurat de acelasi succes datorita pretului mare si a jocurilor mai putin atractive.

Sony spera ca prin lansarea a 380 de noi jocuri anul acesta sa creasca vanzarile.  Divizia de console a Sony a inregistrat pierderi de 1,88 miliarde de dolari in ultimul an fiscal, fapt ce a facut ca Play Station 3 sa fie privita de investitori ca principalul factor de risc pentru compania japoneza. 

Sursa: AP 25 Iunie 2007