"Vom lansa pe piaţa din Rusia o maşină cu o lungime de 4,60 metri bazată pe platforma B Zero (cea a Daciei Logan-Sandero)", a declarat directorul Nissan în Rusia, Francois Goupil de Bouille. Acesta a precizat că noul model va împrumuta caroseria modelului Nisssan Sylphy, o maşina de familie cu patru uşi care se vinde acum în special pe piaţa din China, scrie Agerpres.

Aproximativ 70.000 de unităţi din acest nou model ar urma să fie produse anual la uzina Avtovaz de la Togliatti, aflată la aproximativ 1.200 kilometri sud de Moscova.

"Avem intenţia de a produce o maşină ieftină pe platforma Avtovaz la sfârşitul anului următor", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Nissan în Rusia, adăugând că va fi vorba de o maşină destinată pieţei ruseşti.

Constructorii de automobile din alianţa Renault, Nissan şi Avtovaz (companie la care Renault deţine 25%) şi-au propus ca în 2016 să controleze 40% din piaţa auto din Rusia, în acest sens producţia lor locală urmând să ajungă la 1,6 milioane autovehicule. Din cota de 40%, aproximativ 25% ar urma să revină Avtovaz (producătorul autovehiculelor marca Lada), aproximativ 8% ar urma să revină Renault şi aproximativ 7% partenerului japonez Nissan.

În primul semestru al acestui an cei trei constructori auto deţineau împreună aproximativ 34,8% din piaţa auto din Rusia.

Compania Dacia de la Mioveni (sudul României) a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.