Nissan a vândut 3.875 de maşini electrice Leaf în primul semestru al acestui an, în Statele Unite, în timp ce Chevrolet nu a livrat decât 2.754 de unităţi Volt, hibridul care a fost declarat maşina anului în America de Nord la Salonul auto de la Detroit de anul acesta.

Performanţa Nissan este cu atât mai notabilă cu cât japonezii s-a confruntat cu dificultăţi în producţie, din cauza tsunamiului care a lovit Ţara Soarelui Răsare în luna martie a acestui an.

Nissan Leaf este o maşină de familie, din clasa C, care are 48 de baterii litiu-ion, amplasate sub podea, oferind o putere de 107 CP şi un cuplu de 280 Nm. Autonomia maşinii este de 160 de km, iar încărcarea durează fie 30 de minute la o staţie de încărare rapidă sau 8 ore dacă este conectată la o priză tradiţioanală.

Chevrolet Volt este un automobil hibrid. Volt poate circula aproximativ 64 kilometri cu o baterie electrică, după care un motor mic pe benzină sau Ethanol 85 generează electricitate suplimentară pentru a încărca bateria. Volt poate să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 9 secunde şi atinge o viteză maximă de 160 km/h.

Americanii plătesc pe un Nissan Leaf 32.780 de dolari, iar pentru un Chevrolet Volt scot din buzunar 41.000 de dolari, fără facilităţile fiscale primite de la stat.  Cumpărătorii nord-americani beneficiază de facilităţi fiscale de 7.500 de dolari la achiziţia de vehicule hibride şi electrice.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/Nn__9hLJKAk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>