Marile maimuţe pe cale de dispariţie, de asemenea, desenează şi joacă diferite jocuri pe aparatele Apple, însă nu toate sunt interesate de acestea.
“Cele mai tinere dintre maimuţe sunt interesate. Ele înţeleg despre ce e vorba”, a spus reporterilor Linda Jacobs, cea care conduce programul Jungle Island.
“Cele două mai în vârstă, nu sunt interesate”, a adăugat ea.
Software-ul de pe aparatele iPad a fost conceput pentru persoane autiste, ecranul având diferite imagini şi obiecte.
Când persoana care le instruieşte numeşte una dintre ele, urangutanul apasă butonul corespunzător.
Aceştia nu sunt primii urangutani care folosesc iPad. La finalul lunii februarie 2012, o altă ştire anunţa că urangutanii de la grădina zoologică din Milwaukee se joacă pe tabletele iPad încă de anul trecut.
Acolo, îngrijitorii ţin tabletele, în timp ce maimuţele folosesc o aplicaţie pentru a desena, teoria spunând că astfel de activităţi mai alungă din monotonia existenţei în captivitate.
Cu iPad-uri în suficiente grădinii zoo, animalele ar putea chiar porni o conversaţie video, iar acest lucru este tratat foarte serios de programul Orangutan Outreached.
Interesant este că, în vreme ce niște maimuțe au acces la o astfel de tehnologie, în multe țări civilizate un iPad e chiar un lux pentru multe persoane.