Potrivit acestei anchete, desfăşurată între 6 şi 9 septembrie pe un eşantion de 1.017 adulţi, 60% dintre americani sunt de părere că marile mass-media nu publică informaţiile în întregime, cu exactitate şi în mod corect, un record pentru un an cu alegeri prezidenţiale.
Diferenţa de 20 de puncte dintre procentul opiniilor negative şi al celor pozitive a atins cel mai înalt nivel de când institutul de sondaje a început, în anii 1990, să realizeze cu regularitate astfel de studii.

Gallup a precizat că peste jumătate dintre americani aveau încredere în mass-media înainte de 2004, proporţie ce a ajuns până la 72% în anii 1970.

Majorarea cotei opiniilor negative faţă de marile instituţii de presă este cauzată, în acest studiu, în special de persoanele care se declară republicani sau independenţi.

Numai 26% dintre republicani au încredere în mass-media, valoare oarecum apropiată celei din 2008, în timp ce 58% dintre democraţi au încredere în ce citesc, ascultă la radio sau văd în publicaţii şi la televiziune.

Potrivit anchetei, 39% dintre persoanele chestionate afirmă că sunt interesaţi de actualitate, cotă în creştere faţă de anul trecut, însă inferioară celei din 2008, când 43% dintre americani erau interesaţi de informaţiile despre campania electorală de la acea dată.

Un sondaj Gallup realizat anul trecut indica faptul că majoritatea americanilor sunt de părere că presa este părtinitoare: 47% considerau informaţiile mult prea de orientare ‘liberală’, iar 13% le găseau, din contră, foarte "conservatoare".