'Numărul de angajaţi ar putea continua să scadă, pentru că avem în prezent un proiect care analizează fiecare loc de muncă, încărcarea fiecărui om, pe echipe de producţie, TESA, tot. Iar concluzia de până acum arată că încă se mai poate să reducem numărul de salariaţi. Vom avea în viitor un fenomen straniu – va creşte producţia şi va scădea numărul de angajaţi, spre deosebire de anii de dinainte de privatizare, când creştea numărul salariaţilor şi scădea producţia', a declarat Dumitrescu.
De la cei peste 30.000 de angajaţi, câţi avea combinatul înainte de privatizare, în prezent, după plecarea recentă a celor 365 de muncitori prin programul de prepensionare, combinatul mai are doar 6.600, diferenţa reprezentând-o siderurgiştii care au plecat, în ultimii 13 ani, prin diverse programe de autodisponibilizare. Cei 6.600 de muncitori rămaşi în combinat fac, teoretic, munca celor care au renunţat la joburi. Sindicatele avertizează de ani de zile deja că un volum crescut de muncă pe fiecare angajat ar putea ridica probleme de securitate în muncă, deoarece un muncitor obosit este predispus accidentelor de muncă.
Compania susţine însă că nu există un astfel de pericol.
'Nu, nu există un astfel de pericol, pentru că în paralel dezvoltăm proiecte foarte mari pentru protecţia muncii. De exemplu, folosim un tip de schele care salvează vieţi, schele cu standarde de calitate vest europene, cum puţine companii din România deţin acum. Au fost luate şi alte măsuri în domeniul securităţii muncii, precum 'linia vieţii' sau achiziţionarea de echipamente de protecţie la nivel internaţional. Toate acestea şi-au arătat efectele în timp, căci numărul de accidente pe mia de angajaţi a scăzut foarte mult, cu excepţia regretabilă a acestui an, când am avut două evenimente nefericite. Dar nu trebuie uitat că în afară de acest an, am avut trei ani consecutivi în care nu a existat niciun accident mortal de muncă, ceea ce reprezintă rezultatul unui efort foarte mare făcut în ultimii cinci-şapte ani pe linia securităţii în muncă, care acum începe să-şi arate efectele', a precizat Dorian Dumitrescu.
Noi concedieri se pregătesc la combinatul ArcelorMittal
3 septembrie 2014, 17:06
Numărul de angajaţi din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi ar putea continua să scadă, conducerea analizând, în prezent, fiecare loc de muncă, a anunţat directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.
Etichete: arcelormittal,
concedieri,
restructurare,
salariati
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Loteria a dat premii de 52,2 milioane euro în 2014
- FMI: Ucraina nu va îndeplini ţintele din acord în actualul context
- Companiile care fac investiţii în transporturişi energie ar putea primi ajutoare de stat
- Activele Volksbank AG ar putea ajunge într-o bancă de rebuturi
- Romgaz, interesat de licitaţiile pentru concesiuni în Marea Neagră
- Slovacia a inaugurat conducta prin care UE va alimenta Ucraina cu gaze
- Preţul remodelării corpului: circa 2.600 de lei pentru 5-6 kilograme în minus
- Încă două magazine ECCO în Bucureşti
- Numărul insolvenţelor a scăzut pe fondul unei lipse de percepţie cu privire la noua Lege a Insolvenţei
- România, lider în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale în luna iulie