Poți citi pe larg despre acest subiect, dar și multe alte materiale interesante, precum planul secret al SUA pentru a detona o armă nucleară pe lună sau despre rădăcinile creștinismului, în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.
Noi dezvăluiri despre Ion Iliescu, Sergiu Nicolaescu, Ion Caramitru, Gelu Voican Voiculescu, principalii actori din piesa „Revoluția din 1989”
Evenimentele care au resetat istoria României în decembrie 1989 nu au avut o directivare programatică din interior, în sensul existenței unui nucleu revoluționar cu o platformă de acțiune politică alternativă, din categoria celor pe care Administrația S.U.A. s-a angajat să le susțină în oricare dintre țările sistemului ideologic advers.
Citind materialul amplu propus de Evenimentul Istoric, veți putea constata că cei care au deținut puterea la vârf în România au fost, din cauza nefericitei noastre poziționări geopolitice, ținta permanentă a conspirațiilor, iar nesiguranța conjuncturilor istorice a ignobilizat patriotismul și a conferit virtuți trădării.
Cum s-au desfășurat evenimentele asociate Revoluției din 1989 și care a fost rolul protagoniștilor Ion Iliescu, Sergiu Nicolaescu, Ion Caramitru, Gelu Voican Voiculescu la spectacolul „Revoluția din 1989”, aflați din revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei sau online pe www.edituradecarte.ro.
Planul secret al SUA de a detona o armă nucleară pe Lună
Tot din noul număr al revistei, puteți afla detalii inedite despre Proiectul A119 sau cum au plănuit americanii să detoneze o armă nucleară pe Lună, ce a însemnat acest plan și ce consecințe ar fi avut asupra întregii lumi dacă s-ar fi și întâmplat.
În 2015 Elon Musk a venit cu propunerea de a distruge planeta Marte ca parte a planului său de transformare a spațiului. Oricât de șocant ar părea, nu a fost pentru prima dată când cineva a propus să fie folosite arme nucleare în spațiu. În 1958, Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au construit un plan prin care să fie distrusă Luna.
Proiectul A119 cerceta modul în care poate fi detonată o bombă nucleară pe suprafața Lunii. Chiar înainte de lansarea Proiectului A119, Forțele Aeriene au contactat cei mai importanți oameni de știință pentru a afla ce s-ar întâmpla dacă ar fi detonată o bombă nucleară pe Lună. Forțele Aeriene au vrut să se asigure că o explozie nucleară pe Lună va fi vizibilă de pe Pământ. Care ar fi fost efectele unui astfel de eveniment, descoperiți în paginile revistei Evenimentul Istoric, pe care o găsiți la punctele de difuzare a presei sau pe care o puteți comanda pe www.edituradecarte.ro.
Rădăcinile creștinismului. Crucea, transformată în spadă
Nu în ultimul rând, noul număr Evenimentul Istoric oferă în exclusivitate cititorilor săi un interviu cu Giovanni Filoramo, profesor de istoria creștinismului la Universitatea din Torino și autor al unei noi lucrări erudite – „Crucea și puterea. Creștinii, de la martiri la persecutori” unde se abordează curajos și imparțial un subiect controversat ce vizează modul în care o sectă iudaică apocaliptică și spirituală, persecutată și criticată de reprezentanții culturii greco-romane, a devenit religia oficială a Imperiului Roman, ajungând să prigonească, la rândul ei, alte religii și alte curente creștine.
Tema, tabu în istoriile bisericești oficiale sau în cel mai bun caz tratată superficial, generează o mirare esențială: cum a devenit crucea – la început simbol al penitenței și al martiriului – un stindard al puterii în numele căruia s-a ucis, s-a violat, s-au pârjolit cetăți și civilizații?
Răspunsul la întrebare îl aflați din interviul în complet din revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.
Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de YouTube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.
Dacă vrei să colecționezi Evenimentul Istoric, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău.