Comitetul național de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că marți și miercuri vor veni noi tranșe se vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Noile doze de vaccin vor fi transportate în condiții optime.
Așadar, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că marți, 29 decembrie, vor sosi în România 140 de mii de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech,
„Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca”, a transmis, luni seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
În această dimineață, pe aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni au ajuns dozele de vaccin, care vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.
Alte doze de vaccin vor sosi în România în jurul orei 11:00. Aeronavele vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.
Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel: Bucureşti: 40.950 de doze, Iaşi : 25.350 doze, Cluj-Napoca: 29.250 doze, Constanţa: 8.775 doze, Craiova: 12.675 doze, Braşov: 12.675 doze, Timişoara: 10.725 doze.
Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, a precizat CNCAV.
Cine sunt primii beneficiari ai imunizării
Așa cum s-a precizat deja, primi beneficiari ai imunizării sunt cadrele medicale care activează la aceste spitale:
- Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;
- Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”;
- Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” (inclusiv secţia externă modulară Pipera);
- Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca;
- Constanţa – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa;
- Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova;
- Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;
- Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rustea” Baia Mare;
- Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava;
- Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).