WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, se pregătește să-și consolideze poziția cu câteva funcții noi. Acestea sunt menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor.

WhatsApp pregătește noi funcții

Meta, compania care deține aplicația, s-a dedicat în ultima perioadă procesului de adaptare la nevoile oamenilor. Astfel, au fost introduse deja mai multe schimbări.

Totuși, platforma WABetaInfo susține că vor fi implementate mai multe funcții utile anul acesta. Una dintre ele visează partajarea actualizărilor de stare pe platforma Instagram.

Meta ar intenționa să schimbe acest lucru, care nu era posibil până acum. Noua funcție va permite utilizatorilor să partajeze starea lor într-o poveste pe Instagram cu o singură apăsare.

Astfel, navigarea între cele două aplicații care aparțin de Meta va fi mai fluidă.

„Această sugestie va apărea printr-o comandă rapidă convenabilă prezentată utilizatorilor imediat după postarea unei noi stări”, notează platforma WABetaInfo.

În curând ar urma să fie disponibilă și posibilitatea de nume de utilizator unic, așa cum se întâmplă deja pe alte platforme.

Astfel, utilizatorii vor fi mai ușor de identificat și se va elimina necesitatea partajării numerelor de telefon.

Potrivit WABetaInfo, utilizatorii vor putea să-și personalizeze profilurile și să se conecteze cu ușurință cu alții folosind un identificator unic.

Aplicația ar lucra și la funcția care să permită partajarea de muzică pe parcursul apelurilor video, oferind posibilitatea de a viziona filme în timp real.

WhatsApp
SURSA FOTO: Dreamstime

Utilizatorii aplicației ar urma să aibă parte de mai multe surprize

Informațiile apărute anterior arată că WhatsApp dezvoltă o funcție care va permite utilizatorilor să partajeze fișiere fără fir între dispozitive aflate în imediata apropiere.

Informațiile sugerează că această funcție este în curs de dezvoltare atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei de iPhone.

Noul aspect din WhatsApp va permite suportul pentru fișiere de până la 2GB. În prezent, într-o fază de testare internă.

Aparent, această metodă de partajare a fișierelor va oferi beneficii semnificative privind transferul de fișiere între dispozitive Android și iPhone.

Pentru alte dispozitive, cum ar fi telefoanele Android care utilizează Quick Share sau iPhone-urile care se bazează pe AirDrop, metodele native de partajare a fișierelor rămân mai facile și mai rapide de utilizat.

În ultimul timp, Quick Share pentru Android a fost integrat cu Nearby Share, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului.