Holcim Romania va investi aproximativ 105 milioane de euro, in perioada 2005-2008, in modernizarea capacitatilor de productie a cimentului. Compania va incepe modernizarea Fabricii de Ciment din Campulung prin construirea unei noi linii de productie a cimentului gri din Romania si a unei noi hale de preomogenizare a materiilor prime, informeaza un comunicat al companiei.



Noua linie de productie a cimentului gri, complet automatizata, va inlocui trei dintre liniile deja existente. Modernizarea Fabricii de Ciment de la Campulung consta intr-o noua linie de preparare a materiilor prime si o linie de ardere a clincherului cu o capacitate de 4000 de tone. Prin aceasta se urmareste diminuarea consumului de energie electrica si termica, precum si posibilitatea de co-procesare a deseurilor.



Planul de investitii al Holcim pentru Fabrica de Ciment Campulung cuprinde si demararea lucrarilor pentru proiectul noii hale de preomogenizare a cimentului cu o capacitate de mixare si stocare de 28000 tone.



Compania elvetiana este prezenta pe piata in peste 70 de tari, operand in peste 130 de fabrici de ciment si mai mult de 750 statii de betoane si avand peste 48.000 de angajati.


Holcim Romania S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 12 statii de betoane si 4 statii de agregate. Compania are in prezent aproximativ 1,300 angajati.




Sursa: Capital