Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) demarează un program de internship, ce se va derula în perioada iunie-decembrie 2022 și care va oferi celor 15 tineri participanți oportunitatea tranziției de la sistemul de educație către piața muncii, prin dezvoltarea abilităților profesionale, prin dobândirea de abilități practice, precum și prin familiarizarea acestora cu specificul activității Autorității.

În ce constă programul de internship

Pe durata programului, participanții la internship vor avea ocazia să cunoască activitățile specifice, derulate în cadrul Autorității (autorizare, reglementare, supraveghere, control etc). Totodată, programul va pune accent pe pregătirea și pe orientarea profesională a tinerilor.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară își deschide porțile pentru tinerii interesați de domeniul piețelor financiare non-bancare. Noi le oferim perspectiva reglementatorului și a supraveghetorului acestor piețe. Programul de internship vine ca o continuare firească a proiectelor noastre de educație financiară. Avem nevoie de tineri cu rezultate bune la învățătură pe care să-i pregătim pentru o viitoare carieră profesională în domeniul piețelor financiare non-bancare. Specialiștii de înaltă ținută morală și profesională își vor găsi mereu un loc în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară”, a declarat Președintele ASF, Nicu Marcu.

Cei 15 tineri admiși în cadrul acestui program, masteranzi ai Academiei de Studii Economice din București, au trecut printr-un amplu proces de selecție, cu criterii de evaluare foarte stricte, atât la nivelul instituției de învățământ, cât și la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară.

Globalizarea vine cu o serie de provocări. ASF: Trăim sub semnul propriilor alegeri financiare

Globalizarea vine cu o serie de provocări, spune președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, subliniind că acest lucru se întâmplă din cauza crizelor recente, dar și a războiului din Ucraina.

Președintele ASF mai spune că provocările aduse de globalizare sunt creșterea negativă, inflația și insecuritatea alimentară.

“Crizele recente care au culminat cu turbulenţele economiei mondiale determinate de războiul din Ucraina, arată că globalizarea economică şi financiară vine cu o serie de provocări. Creşterea negativă, inflaţia şi insecuritatea alimentară devin concept din ce în ce mai des evocate în vocabularul economic actual. Pe de altă parte, nu putem să nu recunoaştem că globalizarea fluxurilor de capital şi digitalizarea serviciilor şi produselor financiare au deschis noi orizonturi de aşteptare în materie de prosperitate sustenabilă. Din păcate însă, aceste orizonturi continuă să aducă nu doar noi oportunităţi, dar şi noi riscuri”, a explicat Nicu Marcu în cadrul Formului Educaţiei Financiare.

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.