Noi puncte pentru controlul rovinietei. Vor fi puse în funcțiune de marți

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că de marți vor fi puse în funcțiune două noi puncte fixe de control al rovinietei.

Prin intermediul punctelor de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), în vederea sancţionării cu amendă contravenţională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările şi completările ulterioare.

Unde vor fi amplasate

Punctele de control ce urmează a fi puse în funcţiune la data de 25 august 2020 sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăs şi Vulcani. Astfel, de marţi, vor fi 108 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi, informează CNAIR.

„Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).”, se menţionează în comunicat.

Pe ce drumuri este nevoie de rovinietă

Conform O.G. 15/2002 modificată și completată cu O.U.G. 8/2015 și Legea 186/2015:

(21)Tariful de utilizare se aplică pe reţeaua de drumuri naţionale din România, astfel cum este definită la alin. (1) lit. d), cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieşire în/din acestea.

art. 1 alin. (1)

d)reteaua de drumuri nationale din Romania – drumurile de interes national definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

(1)Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi clasificate ca:

a)autostrazi;
b)drumuri expres;
c)drumuri nationale europene (E);
d)drumuri nationale principale;
e)drumuri nationale secundare.