Ministrul român al Energiei a comentat pe tema documentului Comisiei Europene, prin care ar urma să ceară, săptămâna viitoare, statelor membre UE să limiteze la 19 grade temperatura furnizată de instalaţiile de încălzire din clădirile publice și să limiteze la 25 grade sistemele de climatizare pentru a reduce consumul de gaze naturale de pe continentul european.

Ministrul Energiei nu e de acord cu decizia Comisiei Europene: Am trăit aceste restricţii, nu prea ne sunt pe plac

Virgil Popescu spune că a trăit astfel de restricţii în perioada comunismului şi adaugă că temperatura sugerată de 19 grade în timpul iernii i se pare prea mică.

„Am trăit aceste restricţii, nu prea ne sunt pe plac. Şi nici mie nu-mi sunt pe plac.

Ce să vă zic, 25 de grade iarnă mi se pare mult. Adică e chiar cald la 25 de grade. Iar 19 grade iarna mi se pare frig”, a declarat Virgil Popescu, invitat la Digi24.

Riscă România să impună restricţii la consumul de energie electrică şi gaze naturale?

Ministrul Energiei a vorbit şi despre posibilitatea ca autorităţile din ţara noastră să decidă restricţii în ceea ce priveşte electricitatea şi gazele naturale pe perioada iernii.

„Nu îmi doresc restricţii de electricitate, nici de gaz. Nu cred că vom avea probleme cu producţia de energie electrică. Asta vă spun.

Gazul pentru încălzire, v-am spus că pentru populaţie şi pentru clienţii protejaţi… Eu încurajez un fel de autocontrol şi un fel de îmbunătăţire a eficienţei energetice a fiecărei locuinţe şi a clădirilor publice”, a afirmat Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Pierderea energetică este uriaşă la nivelul clădirilor publice din România, spune ministrul Energiei

Şeful de la Ministerul Energiei a subliniat că o mare problemă întâlnită la clădiri publice din România, vizate de documentul Comisiei Europene, este pierderea de energie.

„E adevărat că cea mai mare şi aici vă pot spune cea mai mare pierdere energetică în România este în clădirile publice şi acolo trebuie să există foarte mulţi bani, foarte multe fonduri şi fonduri europene date către eficienţa îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor publice.

Se pierde foarte multă energie în clădirile publice”, a mai afirmat Virgil Popescu, joi seară.