Reprezentanții coaliției PSD – ALDE vor avea întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a stabili noi scheme de ajutor de stat. Potrivit lui Liviu Dragnea, coaliția are în vedere instituirea mai multor scheme de ajutor de stat, printre care pentru companiile care vor realiza investiții de peste 10 milioane de euro, pentru cele care vor face investiții de 5 milioane de euro, dar și pentru companiile care vor investi în județele în care rata șomajului depășește 5%.
„În Biroul Permanent Naţional am discutat câteva subiecte importante. Doamna prim-ministru a făcut o scurtă informare despre schema de ajutor de stat. În această săptămână, vor începe întâlniri, care vor continua în perioada imediat următoare, o perioadă care nu trebuie să fie lungită, întâlniri cu companiile străine, dar şi cu companiile româneşti pentru a se prezenta schema de ajutor de stat adresată, pe de-o parte, companiilor care investesc peste 10 milioane de euro, de asemenea, o altă schemă de ajutor de stat adresată companiilor care investesc până în cinci milioane de euro, de asemenea, care trebuie să investească în judeţele cu rata şomajului mai mare de 5%, o schemă de ajutor de stat pentru industria cinematografică şi în domeniul inovării, de asemenea, o schemă de ajutor de stat pentru grădiniţe şi locuinţe de serviciu şi o schemă de ajutor de stat pentru construcţia de rezidenţe pentru seniori, pentru pensionari, în care să aibă condiţii de cazare foarte bune”, a declarat Dragnea.
Conducerea PSD a discutat şi despre proiectul de ordonanţă în domeniul achiziţiilor publice.
„S-a lucrat la acest proiect de ordonanţă în consultare cu aproape, cred, cu toate instituţiile interesate, cu toate asociaţiile interesate, cu mediul de afaceri, cu autorităţile locale, cu oameni de specialitate, în aşa fel încât să fie atinse obiectivele de clarificare, de simplificare şi de scurtare cât de mult este posibil a perioadelor necesare pentru procedurile de achiziţii. (…) România nu poate spera în continuare la o dezvoltare serioasă dacă aşteptăm trei, patru, cinci, şase sau chiar şapte ani până când se finalizează o procedură de contestaţie. Cel mai târziu săptămâna viitoare, Guvernul este aşteptat să adopte această ordonanţă care face parte dintr-un pachet mai amplu care să stimuleze investiţiile în România, în primul rând investiţiile publice pentru a descătuşa procedurile de achiziţie, atât la nivelul autorităţilor locale, cât şi la nivelul autorităţilor centrale”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.