Nissan a lansat noua generatie a SUV-ului (Sport Utility Vehicle) X-Trail in cadrul Salonului auto de la Geneva, informeaza un comunicat al companiei. Totodata, producatorul nipon a lansat o noua versiune a modelulul sport 350Z echipata cu un  motor mai puternic. 

“Cand am planuit noul X-Trail eram hotarati sa pastram radacinile modelului, dar sa imbunatatim intregul model”, a declarat Carlos Tavares, vice presedinte executiv Corporate strategy & Product planning Nissan. 

Noul X-Trail este construit pe un nou sasiu si beneficiaza de un nou design. Totodata, Nissan a prevazut modelul X-Trail cu o versiune imbunatatita a sistemulul de tractiune integrala ALL MODE care contine sistemele USS (Uphill Start Support) si DSS (Downhill Drive Support), sisteme care ofera suport pentru urcarea pantelor cu inclinatii de peste 10 grade, respectiv mentinerea unei viteze de 7km pe ora la coborarea pantelor mai inclinate. Dimensiunile noului X-Trail s-au modificat datorita noii platforme utilizate, diferente fata de vechea generatie aparand la lungime, care a crescut cu 17,5 centimetri, la 4.63 metri. Totodata, capacitatea portbagajului a crescut cu 145 de litri la 555 de litri. 

Nissan ofera pentru noul X-Trail patru motorizari, doua pe benzina si doua pe motorina, comparativ cu vechea generatie care oferea o singura motorizare, Oferta propulsoarelor pe benzina este compunsa din motorizarea initiala de 2,5 litri si 169 de cai-putere (CP), care a fost imbunatatita, si un nou motor de 2 litri si 140 CP. Oferta diesel contine doua versiuni ale motorului de 2 litri dezvoltat impreuna cu Renault  care dezvolta o putere de 150 CP, respectiv 173 CP. X-Trail este disponibil cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau o cutie de viteze automata cu 6 trepte. 

Dotarea standard a modelului Nissan X-Trail include aer conditionat, geamuri electrice, conectivitate Bluetooth pentru telefoanele mobile, ABS cu EBD (distribuirea electronica a fortei de franare), si airbag-uri frontale, laterale si tip cortina.

 

Printre optiuni se regasesc farurile cu xenon si sistemul de navigatie cu ecran color, ecran utilizat si de camera pentru mers inapoi. 

 

Totodata, Nissan a lansat generatia 2007 a modelului sport 350Z echipat cu un motor cu sase cilindri in V si o capacitate cilindrica de 3500 de centrimetri cubi care dezvolta 313 CP. Noul 350Z va fi disponibil in Europa incepand cu primavara anul 2007.

 

Sursa: Capital 06 Martie 2007