Conform oficialilor Federal-Mogul în ultimii zece ani, puterea obişnuită a  motoarelor diesel pentru autovehicule a crescut de la 67CP/litru la aproximativ 94CP/litru. „Această tendinţă se va accelera probabil ca urmare a presiunilor legislative tot mai puternice privind reducerea valorilor ţintă de CO2. Scăderea dimensiunilor motorului cu ajutorul supraalimentării şi a altor tehnici se aplică la scară tot mai mare, pentru a obţine mai multă putere cu mai puţin combustibil. Însă acest lucru duce la solicitări termice şi mecanice mult mai mari ale componentelor motoarelor”, consideră Paul Vure, director al companiei pentru servicii tehnice pe piaţa aftermarket din Europa.
În acest context, pistoanele DuraBowl sub marca Nüral, răspund cererii tot mai mari de piese de motor care rezistă unor solicitări termice şi mecanice tot mai intense. Design-ul premiat DuraBowl asigură o rezistenţă mai mare a capului de piston, ceea ce duce la o durată de viaţă de peste patru ori mai mare decât cea a pistoanelor din aluminiu turnate convenţional prin gravitaţie. Procesul de fabricaţie DuraBowl creşte rezistenţa capului de piston prin retopirea locală a aliajului din jurul camerei de ardere, lucru care face să crească semnificativ rezistenţa la oboseală.
De asemenea, cuzineţii pentru motoare Glyco care utilizează tehnologia IROX, dezvoltaţi de departamentul VCS (Vehicle Component Solutions) al Federal-Moguli rezolvă problemele de lubrifiere legate de repornirea frecventă a motoarelor hibride si a altor motoare populare cu sisteme de start-stop. În acelaşi timp, rezolvă şi problemele legate de creşterea sarcinilor mecanice, care apar la motoarele de mici dimensiuni cu putere foarte mare. Acestă nouă tehnologie poate mări de peste cinci ori durata de viaţă a cuzineţilor palier şi a cuzineţilor de bielă şi poate reduce cu până la 50% frecările, în comparaţie cu straturile metalice de alunecare.
Federal-Mogul o companie fondată în 1899 în Detroit. Firma are 45.000 de angajaţi în 34 de ţări și sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite. Obiectele de activitate ale Federal-Mogul sunt producţia şi distribuţia de piese şi servicii pentru fabricanţii şi operatorii de service din întreaga lume, atât pe piaţa autovehiculelor şi echipamentelor auto, cât şi pe piaţa energetică sau industrială.