Nokia Lumia 925 este cel mai performant model al finlandezilor şi se deosebeşte de restul modelelor din gamă prin cadrul din aluminiu. Dacă restul telefoanelor din gama Lumia au carcase din policarbonat, Lumia 925 este primul Windows Phone cu carcasă din aluminiu. Telefonul are un ecran de 4,5 inch AMOLED, procesor, dual-core 1.5GHz Snapdragon S4 Pro, 1 GB RAM şi cameră foto de 8.7-megapixeli. Telefonul are o grosime de 8,8 mm şi este cu 50 de grame mai uşor decât Lumia 920.

Oficialii Nokia au pus accent în cadrul lansării în special pe camera foto de pe noul Lumia 925. Aceştia au scos în evidenţă faptul că aceasta dispune de un mod inteligent (Nokia Smart Camera mode)de captare a 10 imagini în rafală care pot fi editate folosind opţiunile Best Shot, Action Shot sau Motion Focus pentru a crea imagini de calitate.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/HICKcilX1pg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Noka Lumia 925 va fi disponibil în Marea Britanie, Italia, Spania, Germania şi în China din luna iunie la un preţ de 470 de euro.