Nokia 500 este cel mai nou produs din gama de terminale Nokia cu sistem de operare Symbian Anna. Nokia 500 are un procesor de 1 GHz, cameră foto de 5 MP, Music player, radio FM stereo, radio prin Internet.

“Până acum, smartphone-urile accesibile ca preţ adesea însemnau hardware şi o experienţă de utilizare de calitate redusă. Acesta este un alt exemplu al angajamentului continuu al Nokia privind inovaţia în cadrul portofoliului de smartphone-uri şi un exemplu al modului în care Symbian poate continua să ne ajute să valorificăm oportunităţi din piaţă în următorii ani, ” a declarat Ilari Nurmi, vicepreşedinte, Nokia.

Nokia 500 are preinstalate unele dintre cele mai bune aplicaţii pentru muzică şi divertisment, precum Shazam Encore, Gig Finder, Lonely Planet, ghiduri Michelin şi oferă acces instant la Facebook, Twitter, RenRen şi alte reţele sociale.

Acest smartphone entry-level oferă, de asemenea, acces la cea mai nouă versiune a Hărţilor de la Nokia, optimizată pentru reţele sociale, astfel că utilizatorii pot împărtăşi cu prietenii locaţii din întreaga lume. Navigaţia auto şi pietonală offline cu ghidare vocală în peste 80 de ţări ajută utilizatorii să evite costurile ridicate ale transferului de date în roaming.

Nokia 500 va fi disponibil începând din al treilea trimestru al acestui an în varianta negru, urmat rapid de varianta alb la sfârşitul anului. Ambele variante cromatice vor fi disponibile cu două carcase spate interşanjabile. Noi carcase în mai multe culori şi variante de design vor fi disponibile mai târziu în acest an. Nokia 500 va fi disponibil la un preţ estimativ de 150 euro, fără taxe şi subvenţii.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/24xPEo0FFlY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>