Consiliul Judeţean (CJ) Cluj negociază cu reprezentanţii companiei Nokia vânzarea terenului din Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu, în suprafaţă de 90 de hectare, pe care este fabrica firmei, tranzacţia urmând să fie finalizată în acest an.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că după negocieri va avea loc o evaluare a terenului.

„Suntem în negocieri de vânzare a terenului de la Jucu către Nokia. Ei vor să cumpere, noi vrem să vindem şi cred că lucrurile vor merge repede. Sperăm să vindem terenul până la sfârşitul anului. Se va face o evaluare pentru terenul de la Nokia, pentru a se stabili preţul de vânzare. Optica noastră este de a vinde terenurile din parcurile industriale”, a spus Tişe.

Nokia plăteşte o chirie de 0,1 euro pe metru pătrat

Potrivit acestuia, terenul va fi vândut către Nokia la preţul pieţei, iar suma rezultată va fi reinvestită în dezvoltarea parcurilor industriale din judeţ.

Compania Nokia deţine în Parcul Industrial Tetarom 3 de la Jucu o suprafaţă de 90 de hectare. Nokia plăteşte, în prezent, o chirie de 0,1 euro pe metru pătrat. În total, parcul are 154 de hectare.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro. La fabrica din comuna Jucu lucrează aproximativ 2.100 de angajaţi.

SURSA: Mediafax