Standard and Poor’s a precizat că a decis să retrogradeze cu o treaptă ratingul Nokia, la BB plus de la BBB minus, din cauza scăderii vânzărilor. În plus, Standard and Poor’s a avertizat că ar putea retrograda din nou Nokia în situaţia în care compania nu reuşeşte să-şi îmbunătăţească performanţele.

"În prezent ne aşteptăm ca Nokia să anunţe marje semnificativ mai mici de profit şi lichidităţi în 2012 decât estimam anterior", susţine S&P. "Perspectiva asociată este una negativă, reflectând posibilitatea unei noi retrogradări dacă Nokia nu va reuşi să stabilizeze veniturile şi marjele şi să-şi reducă semnificativ pierderile".

Decizia S&P vine după ce Nokia a anunţat pierderi de 929 milioane euro în primul trimestru. În plus, grupul sud-coreean Samsung a devansat Nokia, grupul finalndez pierzând pentru prima dată în ultimii 14 ani titlul de cel mai mare producător de telefoane mobile.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.
SURSA: Agerpres