Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anuntat ca va disponibiliza 1.700 de angajati la nivel global ca urmare a scaderii cererii in contextul crizei economice actuale.

Nokia a mai anuntat ca va face concedieri atat in cadrul diviziei de terminale mobile, cat si in diviziile de marketing, de dezvoltare corporatista si de asistenta tehnica. De asemenea, din numarul total de salariati care vor parasi compania, 700 vor fi din Finlanda.

Grupul a anuntat in luna ianuarie ca are in plan diminuarea costurilor anuale in cadrul diviziei de productie terminale mobile cu aproximativ 700 milioane de euro pentru a contracara scaderea cererii.

Producatorul finlandez ar putea raporta pentru primul trimestru al anului in curs (ianuarie – martie) castiguri de 0,08 euro pe actiune, acesta fiind cel mai scazut nivel din al treilea trimestru din 2001.

Nokia, care este prezenta si pe piata locala, a anuntat inca din luna februarie ca are in plan concedieri si a subliniat ca va oferi plati compensatorii angajatilor care vor alege plecarile voluntare.

Cititi si: