Câştigurile din trimestrul doi “vor fi substanţial sub intervalul de 6,1-6,6 miliarde de euro” estimate anterior, a anunţat compania finlandeză.

Acestă revizuire în scădere a profitului Nokia a fost cauzată “în special de preţurile de vânzare mai scăzute decât s-a estimat anterior şi de vânzările mai reduse”.

În ultima perioadă, Nokia a început să fie supusă la presiuni, în condiţiile în care a pierdut teren pe segmentul smartphone în faţa rivalilor Apple şi Google, iar, recent, agenţia de evaluare Moody’s Moody’s Investors Service a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul acordat Nokia pentru datoriile pe termen lung, de la “A2” la “A3”.

Oferta slabă de produse pe segmentul telefoanelor mobile inteligente a fost unul dintre principalele motive care în luna septembrie 2010 au determinat Nokia să îl înlocuiască pe directorul general Olli-Pekka Kallasvuo cu Stephen Elop, care anterior la lucrat la Microsoft.

La data de 11 februarie 2011, Nokia şi Microsoft au semnat un acord preliminar conform căruia Nokia va adopta sistemul de operare Windows Phone drept noua sa platformă software principală pentru smartphone. La acea dată, directorul general de la Nokia, Stephen Elop, a apreciat că va dura cel puţin câteva luni până la semnarea unui acord definitiv.
SURSA: Agerpres