In data de 16 octombrie a.c au fost publicate in Monitorul Oficial nr. 704 Normele Metodologice privind modul de ţinere al registrelor comerţului, de efectuare a înregistrarilor şi de eliberare a informatiilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2594/C.

Oficiul Naţional al Registrului Comertului (ONRC) a elaborat si lansat in dezbatere puplica in perioada 09-23 septembrie a.c Proiectul Normelor Metodologice Metodologice privind modul de tinere al registrelor comertului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor.

Proiectul Normelor Metodologice a fost elaborat cu scopul de a constitui un instrument practic şi util pentru persoanele supuse obligaţiei de înregistrare şi să asigure o practică unitară privind modul de tinere a registrelor si de efectuare a înregistrărilor la nivelul oficiilor registrului comertului.

Potrivit obligatiilor prevazute de Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala în administraţia publică şi luând în considerare importanţa acestui demers pentru mediul de afaceri, Proiectul a fost postat pe pagina de Internet a ONRC, www.onrc.ro, si a Ministerului Justitiei, www.just.ro, începand cu data de 9 septembrie 2008.