Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării - SALROM l-a numit pe Dumitru Matei în funcţia de director general al societăţii, acesta urmând să preia conducerea de la 1 noiembrie 2016 pentru un mandat de 4 ani.
Consiliul de Administraţie al SALROM a desfăşurat, în luna septembrie, procedura de selecţie şi recrutare a directorului general al societăţii, în condiţii de transparenţă şi cu respectarea prevederilor legislaţiei privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
Dumitru Matei deţine o experienţă profesională vastă, de peste 20 de ani, activând în poziţii de management atât pentru companii locale, cât şi pentru unele multinaţionale. Dumitru Matei are experienţă în accelerarea proceselor de business cu impact pozitiv în creşterea eficienţei şi profitabilităţii şi cunoştinţe avansate de dezvoltare organizaţională.
Noul director general al SALROM cunoaşte nu doar multe dintre realităţile şi provocările oferite de conducerea unor companii mari private, ci şi pe cele cărora trebuie să le facă faţă companii mari cu capital majoritar de stat, fiind de aproape doi ani un membru neexecutiv activ al Consiliul de Administraţie al Oil Terminal Constanţa, iar din octombrie 2016 preşedintele ales al acestuia.
Dumitru Mate este absolvent summa cum laude al programului MBA Graduate School of Management (ASE Bucureşti, HEC Montreal si University of Ottawa) cu specializare în marketing (2005) şi finanţe (2006) şi membru al CFA România.
Societatea Naţională a Sării este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. SALROM este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de Fondul Proprietatea (49%). Răspândirea relativ largă a zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării.
În cinci dintre acestea, Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, EM Vâlcea, societatea a iniţiat şi a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, destinate celor aflaţi în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber, în timp ce în Ocna Dej şi Ocna Mureş preocuparea principală a rămas extragerea şi valorificarea sării.
Citește și: Rețeta de falimentare a Salrom