Cei 27 de candidaţi pentru şefia CEC Bank vor trimite, în perioada următoare, scrisoarea de intenţie către MFP, după care va urma un interviu în cadrul Comisiei de selecţie din Ministerul de Finanţe. Surse din cadrul MFP au declarat pentru Capital că procesul de selecţie se va încheia în circa o lună şi jumătate.
Comisia de selecţie a celor nouă persoane care vor face parte din viitorul Consiliu de Administraţie (CA) al CEC Bank s-a întrunit de două ori în cadrul Ministerului de Finanţe. Următorul pas este ca aceasta să ceară celor 27 de candidaţi o scrisoare de intenţie prin care aceştia să explice cum vor atinge criteriile impuse de către Ministerul de Finanţe în scrisoarea de aşteptări de la noua conducere.
La 15 zile de la depunerea acestor scrisori de intenţie aceştia vor fi chemaţi la interviu. Ulterior, lista celor 9 membri propuşi de MFP pentru CA al CEC Bank va pleca spre aprobare la BNR.
Cel mai probabil într-o lună şi jumătate procesul de selecţie va fi finalizat, au declarat pentru Capital surse din cadrul Ministerului de Finanţe.
BNR are la dispoziţie, conform legii, aproximativ 90 de zile pentru autorizarea membrilor din consiliul de administraţie al CEC Bank. Alte surse din piaţă vorbesc de mai multe nume mari din bankingul românesc care sunt prezente pe lista scurtă de la Ministerul Finanţelor. În presă a fost vehiculat numele Magdalenei Manea, la ora actuală este membru ne-executiv în Consiliul de Administraţie al CEC Bank, iar activitatea bancară a început-o în 1990 la BNR la diling. A lucrat pe diverse posturi de conducere la Raiffeisen Bank, RBS, Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, Banca Română de Credite şi Investiţii. Mai este prezent Radu Graţian Gheţea, actualul preşedinte CEC Bank.
Pe listă ar mai fi şi Lucian Isar, fost vicepreşedinte Citibank şi Bancpost, dar şi Mişu Negriţoiu, actualul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fost preşedinte ING Bank.