Această versiune dispune de o evacuare a motorului care este la același nivel cu cadrul aeronavei. Actuala versiune a Hunter, care a apărut pentru prima dată în ianuarie 2019, are un motor AL-31 care iese din fuzelaj. „În acest moment, designul dronei Hunter a Rusiei e departe de a realiza acea capacitate de a nu fi observată de radar, spre care aspiră. Și știm că cei de la Sukhoi sunt foarte conștienți de acest lucru, compania sperând să o remedieze pe măsură ce drona avansează în dezvoltare”, a scris Rogoway.
Noul aspect al evacuării „amintește cel mai mult de cel găsit pe modelul X-45A care a pregătit în mare măsură dezvoltarea ,de căte americani ,a vehiculului aerian de luptă fără pilot”, a subliniat Rogoway.
Ca dimensiune și formă, Hunter face parte din aceeași clasă ca drona Tian Ying a Chinei, vehiculul aerian fără supraveghere RQ-170 al Forțelor Aeriene SUA, experimentul X-47B UAV al marinei americane și al dronei Boeing X-45C.
Acestea toate sunt însă doar prototipuri. În schimb, probabilitatea ca Hunter-B să intre în sfârșit în serviciul escadronelor forțelor aeriene ale Rusiei este „mare”, a declarat Tom Cooper, expert independent în aviația militară rusă.
Pe 3 august 2019, un prototip Hunter a decolat dintr-o bază de testare militară pentru primul său zbor de testare. Primul zbor al noii drone a durat mai mult de 20 de minute. Aparatul de zbor fără pilot a decolat controlat întâi de un operator, apoi a survolat aerodromul de mai multe ori, la o altitudine de aproximativ 600 de metri, înainte de a ateriza cu succes.
Acţionând împreună cu avionul de luptătă Su-57, de generaţia a cincea, drona „Vânătorul“ va avea ca misiune să treacă de apărarea antiaeriană a inamicului, spun specialiştii militari.
Pentru a fi și eficientă, drona Hunter va avea nevoie, de asemenea, de mici muniții ghidate cu precizie, a subliniat Cooper. Dar echipajele rusești se pregătesc deja pentru asta. „Prima generație de piloți și echipaje terestre pentru vehicule fără pilot (UAV) tocmai și-au finalizat antrenamentul de patru ani și, între timp, au acumulat experiență în operarea unor drone mai mici, în Siria”, a explicat expertul.