Noua generaţie Wi-Fi sau standardul 802.11n, a fost aprobat de către IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) după şapte ani de la conceperea sa, deşi dispozitive care suportă acest standard se comercializează pe piaţă de câţiva ani.

IEEE, organizaţia non profit care se ocupă de stabilirea de standarde pe un larg domeniu de discipline, inclusiv telecomunicaţii, a aprobat standardul Wi-Fi 802.11n, creat acum şapte ani, care oferă viteze de până la 300 de Mbps, faţă de actualul standard care operează la viteze de 54 de Mbps.

Standardul 802.11n permite, de asemenea, un transfer de date pe o distanţă de 90 de metri  în interior, dublu faţă de tehnologia actuală.

Companiile de electronice produc dispozitive folosind acest standard  de câţiva ani şi sunt certificate ca 802.11n draft. Conform  Wi-Fi Alliance, organizaţia care testează şi certifică produsele wireless pentru a asigura interoperabilitatea lor, dispozitivele Wi-Fi certificate ca 802.11n draft vor funcţiona cu standardul final.

SURSA: BBC